Van topmodel naar topper in keuken: 'Ik had honger'
De sprong van topmodel naar chef-kok is allesbehalve alledaags, maar voor Lorraine Pascale was het een goede zet.

Als eerste zwarte Britse op de cover van de Amerikaanse Elle kreeg ze behoorlijk wat erkenning in modellenland. Toch ruilde ze haar succesvolle carrière in voor een opleiding aan een koksschool. Toen ze in een interview de vraag kreeg waarom ze die stap gezet had, antwoordde ze: "Ik had honger". Naast een knagend hongergevoel wilde Lorraine bovendien ook gewoon eens iets anders proberen. "Ik had echt zin om de sprong te maken omdat ik iets wou vinden waar ik mijn passie in kon steken, iets waar ik echt van kon houden", aldus het voormalig topmodel dat op 16-jarige leeftijd begon te poseren.

Tijdens haar dagen als catwalkmodel liep ze shows voor onder meer Chanel, Versace en Donna Karan. Toch ruilde ze deze zeer begeerde positie in voor een koksmuts en een plaatsje aan de Leiths School of food and wine in Londen. Daarbovenop behaalde ze nog een diploma 'Culinary Arts' aan de universiteit van West-Londen.

Droomjob
Ondertussen heeft de 39-jarige Lorraine een eigen bakkerij (Ella's Bakehouse), een knappe reeks succesvolle publicaties op haar naam en een eigen kookprogramma op BBC2. "Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen en te doen wat je echt wil doen. Het was een lange zoektocht voor mij met veel ups en downs maar uiteindelijk ben ik er geraakt. Met de juiste motivatie, een paar goede vrienden en voldoende steun kom je al een heel eind. De nee-zeggers moet je gewoon leren negeren want die zullen er altijd zijn", klinkt de gouden raad.

© HLN 2013
chef-kok
eten
model
lorraina pascale
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi