Arabisch bedrijf komt met tablet speciaal voor vrouwen
Het Arabische Eurostar heeft een 'vrouwen tablet' gelanceerd.

Eurostar ontwikkelde de 'ePad Femme' om hun dagelijkse bezigheden te vergemakkelijken. Zo zijn er apps voor boodschappenlijstjes en voor het opzoeken van recepten. Ook applicaties voor yoga, fitness, afvallen, kleding en parfum zijn van tevoren geïnstalleerd. De ePad Femme bevat een 1,5GHz processor, 16GB aan opslaggeheugen en draait op Android 4.0. Ondanks dat veel vrouwen het handig vinden kan de tablet ook op veel kritiek rekenen.

'De mensen die deze tablet gemaakt hebben, snappen ons niet zo goed,' zegt vrouwenactiviste Eman Al Nafjan tegenover The Jerusalem Post. 'Wij brengen veel tijd thuis door en zijn bijzonder goed met techniek.' Vrouwen vinden het daarnaast ook beledigend dat Eurostar denkt dat vrouwen een apart soort tablet nodig hebben. Het grootste deel van de 7000 verkochte exemplaren zijn inmiddels over de toonbank gevlogen.

Vooral mannen kochten de tablet voor hun vrouw als cadeau. Mani Nair is marketingdirecteur van Eurostar en ziet geen probleem: 'Eurostar focust op voorgeïnstalleerde apps zodat het makkelijk is voor de gebruiker om de gadget te kopen en meteen te gebruiken.' Tot slot zegt Nair: 'Het is de perfecte gadget voor een vrouw die het lastig vindt om apps te downloaden.'

eurostar
arabische wereld
epad femme
tablet
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi