Chocolade kan voor slecht humeur zorgen
We weten wat het is: chocolade of ander vet voedsel lijkt onze humeur goed te doen.
Helaas toont nieuw onderzoek aan dat die boost in je gemoed maar van zeer korte duur is, meldt HLN. De suikerdip die volgt, doet de negatieve emoties namelijk alleen maar feller woekeren. Onderzoekers aan de universiteit van Pennsylvania claimen dat vrouwen die bezorgd zijn om hun figuur en imago na het eten van ongezonde voeding alleen maar een slechter humeur krijgen.

Wie bovendien grijpt naar chocolade of junkfood voor een beter humeur, ervaart deze dip veel feller. Goedgeluimde fastfoodeters zouden daarentegen geen negatieve impact voelen op hun gemoed.

Getest
Om tot die conclusies te komen, werden 131 vrouwen met ongezonde eetgewoonten én zorgen over hun figuur en gewicht op de voet gevolgd met handcomputers. Geen van hen kampte echter met een eetstoornis. Op verschillende momenten van de dag kregen de dames vragen voorgeschoteld over hun stemming en voeding.

"Wat we voordien wisten over gemoed en voedingspatronen kwam enkel van studies met patiënten die vechten tegen eetstoornissen of van labo-onderzoeken. Daarom gingen we bewust kijken naar vrouwen in hun dagdagelijkse omgeving, om te zien of hun stemming wisselde voor of na het eten van ongezonde voeding en/of pogingen tot gewichtscontrole", verklaart dokter Kristin Heron.

Het doel is betere behandelingen te ontwikkelen voor vrouwen met eetstoornissen.
© HLN 2013
voedsel
chocolade
onderzoek
gezondheid
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi