Angelina Jolie opent meisjesschool in Afghanistan
Angelina Jolie heeft een school voor meisjes geopend in Afghanistan.
De actrice en speciaal gezant van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties financierde een basisschool in de buurt van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat schrijft entertainmentzender E! op zijn website. Op de school krijgen zo'n twee- tot driehonderd meisjes les. Jolie is niet van plan het bij één school te houden, de 37-jarige actrice wil de komende jaren meerdere onderwijsinstellingen openen in het door oorlogen verscheurde land.

Jolie gaat die instellingen financieren met de verkoop van door haar ontworpen juwelen. "De wetenschap dat ons werk ook ten goede komt aan kinderen in nood, is inspirerend", vertelt Angelina aan E! Haar juwelenlijn Style of Jolie ligt later dit jaar in de Verenigde Staten in de winkels. De volledige opbrengst gaat naar de Afghaanse scholen.

Met de meisjesscholen treedt Jolie in de voetsporen van Oprah Winfrey. De talkshowkoningin financierde in 2007 de bouw van twee scholen in Zuid-Afrika. Een van de onderwijsinstellingen kwam een paar maanden na de oprichting in het nieuws omdat een medewerkster werd beschuldigd van mishandeling en misbruik van leerlingen.

Een rechter bepaalde in 2010 dat er te weinig bewijs voor een zaak was.
© Novum 2013
angelina jolie
afghanistan
vn
meisjes
school
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi