Rode paprika verreweg het populairst
Een overgrote meerderheid van de Nederlandse consumenten heeft een voorkeur voor paprika in de kleur rood.
Dat blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw. De wat zoetere rode paprika is ook de meest geproduceerde kleur. Ruim tachtig procent van de consumenten koopt het liefst de rode variant. Geel is daarna het meest gewild, gevolgd door de ietwat bittere groene paprika. De kleur groen wordt vaak gekocht als onderdeel van een 'stoplicht'-verpakking paprika's. Daarna volgen oranje paprika's en andere paprikasoorten, zoals de puntpaprika.

Van de dertienhonderd hectare waarop in Nederland paprika's wordt verbouwd is circa zestig procent bestemd voor de rode paprika. In totaal werd afgelopen jaar 345 miljoen kilo paprika geproduceerd door 288 bedrijven. Hiervan gaat een groot deel, 295 miljoen kilo, de grens over. Belangrijkste exportbestemming is Duitsland (55 procent), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (twintig procent).

De productie van paprika is tussen 2011 en 2012 met drie procent gedaald. Sinds 2010 is sprake van een daling. Ook de export van paprika laat de laatste jaren een daling zien.
© Novum 2013
paprika
rood
rode paprika
gezond
eten
groente
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi