Marokkaanse acteur Mohamed Benbrahim overleden
De acteur is vandaag op 64-jarige leeftijd overleden.
De acteur, geliefd en geroemd om zijn humor, overleed vandaag in het Sheikh Zayed ziekenhuis in Rabat, zo meldt Hespress. Enkele dagen kampte hij met ernstige lichamelijke aandoeningen als gevolg van zijn suikerziekte. Benbrahim werd in 1949 in Casablanca geboren en stond aan het begin van de gouden tijdperk van de Marokkaanse filmindustrie toen hij in 1964 in het theater begon met een groepje liefhebbers.

Zes jaar later begon hij zijn professionele loopbaan met Abdelkader Badawi maar in de jaren '80 vergaarde hij echte roem als presentator van het programma Sibaq El Moudoune. In de jaren daarna kreeg hij rollen in binnen- en buitenlandse films maar in 2009 kwam de kers op de ijstaart toen hij in de succesvolle film Casanegra verscheen. 

Nieuwssite Achnoo bestempelde de dood van de Marokkaan als een groot verlies voor zijn familie maar ook voor de nationale artistieke wereld die vandaag opnieuw een grote persoonlijkheid verliest. Naar alle waarschijnlijkheid zal Benbrahim vandaag begraven worden na het Asr gebed in Bir Jdid.
marokko
mohamed benbrahim
acteur
overleden
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi