Gemengde huwelijken nemen toe
Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen.

Het speekwoord zegt het al: 'Als twee personen van een verschillende geloof trouwen, gaat het zelden goed'. Trouwen is een grote stap die je neemt in het leven, maar met wie trouw je? Ga je voor de Marokkaan, of kies je iemand met een andere afkomst en religie. Een autochtone Belg of Nederlander misschien? Een ding is zeker, gemengde huwelijken komen steeds vaker voor. In België trouwden tien jaar geleden slechts 12 procent met iemand van een andere afkomst.

Vandaag de dag, gaat het om één op de zes. In het jaar 2008 telde België ruim 45.613 huwelijken. Van die huwelijken gaven 35.681 Belgen elkaar het ja woord. Daarnaast waren er 7.615 gemengde huwelijken. De combinatie Belgisch- Marokkaans is de meest voorkomende vorm binnen gemengde huwelijken. Een gemengd huwelijk is zeker een teken van integratie en je zou kunnen spreken van een verrijking. Statistieken wijzen echter anders uit.
 
Er zijn namelijk meer scheidingen bij gemengde huwelijken dan bij ongemengde huwelijken. In België liepen ruim 5.165 gemengde huwelijken op de klippen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden. Of een gemengd huwelijk dan wel zo'n goed idee is...

gemengd huwelijk
huwelijk
trouwen
belgië
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi