Pure chocolade wondermiddel tegen stress
Heb jij ook last van stress, neem dan een stukje pure chocolade.

Het is goedkoop, lekker en nog eens gezond. Pure chocolade gaat de strijdt aan tegen stress. Uit recent onderzoek is gebleken dat polyfenolen, een bestanddeel van pure chocolade je kalmer en gelukkiger maken, aldus HLN. Ruim 72 gezonde mannen en vrouwen tussen de 40 en 65 jaar deden mee aan het onderzoek.

Ze werden in drie groepen verdeeld en moesten een chocoladedrankje drinken. Elke groep werd gekoppeld met een hoeveelheid mg. De een van 500mg, 250mg en 0 mg polyfenolen. De deelnemers wisten niet hoeveel mg polyfenolen de drankjes hadden en moesten één maand lang het drankje twee keer per dag drinken.

Na 30 dagen werd al gauw duidelijk dat degene die veel polyfenolen consumeerde, gelukkiger en kalmer was dan degen die geen of weinig polyfenolen dronken. Polyfenolen zijn dus goed voor je en vind je van nature in planten. De stoffen verlagen het niveau van oxidatieve stress. Oxidatieve stress is een product van stofwisseling, dat in verband wordt gebracht met verschillende ziektes.

De stof heeft ook allerlei psychologische voordelen. "Chocolade wordt vaak in verband gebracht met een positief effect op het humeur. Dit is het eerste klinische onderzoek dat bewijst dat deze lekkernij een positief effect op je gemoedstoestand heeft," aldus onderzoeker Swinburne

gezondheid
stress
chocolade
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi