Barbecueën is lekker, maar ook smerig
Barbecues zijn twee keer zo vies als een toiletbril.
Een mooie en warme dag om eens lekker te gaan barbecueën. Naast lekker en gezond is deze vorm van eten ook nog eens hartstikke vies, aldus Gezondsheidsnet. Uit een Brits onderzoek van hygiëne expert Lisa Ackerley bleek dat een barbecue twee keer zo vies is als een wc-bril. Volgens Ackerley bevat een doorsnee barbecue in de buitenlucht 1,7 miljoen microben per 100 vierkante centimeter. 

En dat terwijl een wc-bril 'maar' 760.000 ziektekiemen per 100 vierkante centimeter bevat. In opdracht van een merk van schoonmaakproducten werden de tests uigevoerd. De barbecues leken schoon genoeg, alleen was dat na uitvoerig onderzoek niet het geval. Van de barbecue kun je overigens ook flink ziek worden.

In de tuin bevinden zich namelijk hoge waarden van microben. Die hoge hoeveelheden kunnen wijzen op schadelijke organismen en bacteriën zoals e-coli, salmonella en listeria. Als die bacteriën vrij komen op de grill en hiermee de hamburgers of worstjes besmetten ligt diarree, misselijkheid en braakverschijnselen al gauw op de loer.
barbecue
vies
bacterie
toiletbril
barbecueën
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi