De toekomst: pizza uit een 3D-printer
In plaats van papier uit de printer een lekkere pizza, ziet u het al voor u?
De 3D-printer zal dat namelijk voor elkaar krijgen. De ruimtevaartorganisatie NASA liet weten dat een speciale 3D-printer in de toekomst voedsel zal gaan printen, zo meldt Vandaag. Dit fenomeen is bedoeld om astronauten te voorzien van voedsel tijdens een lange ruimtereis.

3D-voedselprinter
In een normale printer gebruikt men inkt in de cartridges, maar worden de cartridges voor een pizza vervangen door voedingsingrediënten, in de vorm van poeder. De 3D-printer zal dan voedsel afdrukken in met suiker, proteïnen of koolhydraten. Verder zal er als test pizzadeeg uit de printer moeten rollen en kan een mengsel van tomatenpoeder, olie en water als topping worden toegevoegd.

Bedenker Anjan Contractor is ambitieus en hoopt met deze uitvinding deels de hongersnood in de wereld te verhelpen. Hij wijst erop dat ingrediënten uit andere grondstoffen kunnen worden gemaakt. Zo vinden we bijvoorbeeld proteïnen niet alleen in rundvlees maar ook in insecten.

Houdbaarheid
Een inktpatroon kan na een bepaalde tijd uitdrogen en niet meer gebruikt worden. Maar hoe zit het met de houdbaarheid van de 3D-voedselprinter? Bij die printer zal de houdbaarheid van de catridges ruim 30 jaar lang zijn.

Verder zal de printer in een verder stadium in staat zijn om de pizza af te stemmen op een persoonlijk voorkeur. Waarbij er rekening kan worden gehouden met allergieën en medische aandoeningen.
pizza
printer
3d
anjan contractor
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi