Bij opa en oma mag alles; kinderen vaker brutaal
Mama die nee zegt maar oma die in de bres springt en alles toelaat.
Wellicht een bekend probleem. Een Britse enquête toonde aan dat een strenge opvoeding van ouders niet werkt, doordat groothouders hun kleinkinderen veel verwennen, zegt het AD. Bij oma en opa mogen kinderen langer opblijven en zelf bepalen wat ze eten. Deze verwennerij zorgt ervoor dat ouders het moeilijker krijgen bij de opvoeding van hun kinderen.
 
Kinderen gedragen zich vaak slechter na een bezoek aan opa en oma. In Engeland weigert een kwart van de ouders om hun kinderen bij de grootouders te laten slapen. Van de ruim tweeduizend Britse moeders en vaders krijgt een vijfde ruzie, omdat ze geen nee kunnen zeggen tegen hun eigen ouders of schoonouders.
 
Van de ondervraagden gaf 83 procent aan dat hun kinderen verwend worden met chocolade of cake. Daarnaast eten veel kinderen hun lunch of avondmaal niet helemaal op. 45 procent van de ouders vind dan ook dat kinderen zich misdragen naar een bezoekje bij opa en oma. Kinderen spreken hun ouders vaak tegen of worden de ouders zelfs genegeerd.

De oppas opa en oma
Op bezoek bij opa en oma is dus niet altijd voor de gezelligheid maar ook uit pure noodzaak. Iets minder dan de helft van de ondervraagden liet weten dat ze het leuk vinden als oma en opa voor de kids zorgen. Meer dan een derde zegt geen keus te hebben voor een andere opvang.

Ondanks de opvang , vinden zes op de tien vrouwen dat grootouders kinderen teveel verwennen.
kinderen
opvoeding
ouders
oma en opa
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi