Modeontwerper beter mens geworden na anti-joodse uitspraken
John Galliano is naar eigen zeggen een beter mens geworden door zijn antisemitische opmerkingen van twee jaar geleden.
De modeontwerper werd in februari 2011 gearresteerd in Parijs nadat hij antisemitische teksten had geroepen naar een joods koppel. De Britse krant The Sun publiceerde een video waarop het incident te zien was. De 52-jarige Galliano kijkt niet met alleen maar negatieve gevoelens terug op het incident. Hij zei onder meer dat hij van Hitler houdt en noemde een joodse vrouw 'lelijk'.

"Het klinkt bizar, maar ik ben dankbaar voor wat er is gebeurd", vertelt de excentrieke ontwerper in het tijdschrift Vanity Fair. "Ik heb zo veel over mezelf geleerd. Ik heb dat kleine jongetje dat graag wil creëren weer teruggevonden. Ik leef weer." Galliano spreekt voor het eerst in twee jaar over het voorval.

"Het is het ergste wat ik ooit in mijn leven heb gezegd, maar ik meende het niet", vertelt Galliano. Hij heeft geprobeerd uit te zoeken waar zijn reactie vandaan kwam. "Ik was zo fucking kwaad en ontevreden over mezelf, dat ik de meest hatelijke opmerking maakte." De modeontwerper, die door de opmerking aan de kant werd gezet door modehuis Dior, kan zich niets van de tirade herinneren.

Hij geeft zijn verslaving aan alcohol en verdovende middelen hier de schuld van. Inmiddels is hij twee jaar clean. "Anders was ik in een gesticht of in een graf geëindigd." Model Kate Moss heeft ook een positieve bijdrage geleverd aan het herstel van Galliano. Toen de ontwerper een paar weken in een afkickkliniek zat, vroeg ze hem haar bruidsjurk te ontwerpen.

"Het ontwerpen van Kates bruidsjurk heeft me gered, want dat was mijn creatieve revalidatie. Ze daagde me uit om weer mezelf te zijn.
© Novum 2013
john galliano
antisemitisme
parijs
modeontwerper
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi