Touriya Haoud in Nederland voor vakantie en grafbezoek
Touriya Haoud wil een traditie maken van vakanties in Nederland.

De actrice, dochter van een Macedonische vrouw en Marokkaanse man en woonachtig in Los Angeles is momenteel voor het eerst in vijf jaar in haar geboorteland. "Dit moeten we dus eigenlijk elke zomer gewoon doen, ik ga er een traditie van maken", vertelt Touriya voor de camera van Novum Nieuws.

"Ik ben vijf jaar niet geweest, vanwege werk en de kinderen." Haoud en haar man Greg Vaughan hebben drie zoons. De jongste is 1 jaar. Haar bezoek aan Nederland heeft een emotionele lading, omdat ze voor het eerst het graf van haar moeder kan bezoeken. "Ze is vijf jaar geleden overleden. Het is wel pijnlijk, maar ik weet dat ze op een betere plek is."

Haoud bezoekt donderdag met haar gezin de laatste rustplaats van haar moeder. "Het zal zeker pijnlijk zijn om haar graf te bezoeken. Maar ik weet dat ze altijd bij mij is." Desondanks is Touriya vastbesloten te genieten van haar bezoek aan Nederland. "Mijn moeder zou ook gewild hebben dat wij hier plezier hebben."

Touriya's kinderen vinden het hartstikke leuk in Amsterdam. "In Los Angeles zit je natuurlijk alleen maar in de auto van A naar B. Hier kun je lekker lopen langs de grachten, lekker een ijsje eten. We zijn ook gaan varen. Het voelt toch wel heel lekker om thuis te zijn en dat je dat kan delen met je kleine kinderen."

Haar man Greg mist vooral het Californische zonnetje. "De eerste dagen dat we hier waren was het zonnig, dus we dachten dat we het weer uit Los Angeles mee hadden genomen", zegt de Amerikaanse acteur. "Het is hier veel mooier dan in LA. We hebben een echte familievakantie en kunnen veel vrienden en familie bezoeken."

© Novum 2013
touriya haoud
marokkaanse
amsterdam
greg
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi