Zenders Marokko willen vermaak met films en series tijdens Ramadan
Verschillende Marokkaanse zenders hebben hun programmering bekend gemaakt.
In Marokko is televisie kijken tijdens de Ramadan een geliefd en gehaat onderwerp. Terwijl velen uitkijken naar de vele series en films stellen anderen dat er juist meer islamitische programma's moeten zijn om de maand zo leerzaam mogelijk te laten verlopen en tijdverspilling uit de weg te gaan. Uit de pas bekendgemaakte programmering blijkt echter dat in ieder geval drie zenders de televisiekijker willen vermaken met series en films.

Al Aoula gaat bijvoorbeeld drie comedyseries uitzenden tijdens de heilige maand. Met de series Rass Rass lmahyen, Danya Hanya en Hniya, Mbarek & Messoud hoopt de zender zoveel mogelijk kijkcijfers te verkrijgen. Ook wil Al Aoula Marokkaanse films uitzenden die nog niet eerder getoond waren aan het grote publiek. 

2M heeft ingezet op een 'dynamic duo' in Marokko. Khadija Assad en haar man Aziz Saadallah spelen hoofdrollen in de serie Dour Biha Chibani. De hitserie Bnat Lalla Menana zal eveneens terugkeren en is geliefd in zowel binnen- als buitenland.

Medi1 TV gooit het over een andere boeg en zet voor het tweede opeenvolgende jaar de Egyptische acteur Adil Imam in. De 73-jarige Imam speelt de hoofdrol in de serie Al Arraf. Hij zal met andere Egyptische sterren een komische rol vervullen in de serie. Ook komt de zender met een nieuw seizoen van Lyam Deret. 

Het is echter nog maar de vraag of de drie nationale zenders de harten van de vastende Marokkanen kunnen stelen. Hoewel de zenders hoog inzetten kunnen de vele series en films een neveneffect hebben. Vorig jaar werd dat tijdens de Ramadan zichtbaar. Toen stemden 50,5% van de Marokkaanse televisiekijkers af op buitenlandse zenders.
marokko
bnat lala menana
televisie
ramadan 2013
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi