Kate in ziekenhuis voor veelbesproken baby
Kate is opgenomen in het ziekenhuis.
De vrouw van de Britse prins William, die deze maand is uitgerekend, ligt sinds maandagochtend in het St Mary's Hospital in Londen. Kate is iets voor 06.00 uur lokale tijd naar het ziekenhuis gebracht zonder politiebegeleiding. De hertogin van Cambridge verkeert in het 'beginstadium van de bevalling', zo meldt het Britse koningshuis. De pers is al dagen massaal bij het ziekenhuis aanwezig.

Naar alle waarschijnlijkheid is het eerste officiële bericht van het koningshuis de aankondiging van de geboorte van het kind van William en Kate. Kate is met de auto van Kensington Palace naar het ziekenhuis gebracht. Ze ligt in de Lindo Wing van het St Mary's Hospital, waar ook prinses Diana beviel van prinsen William en Harry. Prins William is ook aanwezig. Ze zullen hun zoon of dochter aan de pers tonen bij het verlaten van het ziekenhuis.

Wanneer Kate precies is uitgerekend, blijft geheim. Ook zouden William en Kate niet weten of ze een dochter of zoon krijgen. Het kind wordt door een wetswijziging ongeacht het geslacht derde in de lijn van troonopvolging. Toch blijft er een verschil, een zoon mag zich hertog van Cornwall noemen, een dochter niet. Die titel is voorbehouden aan mannen.

De 31-jarige Kate en eveneens 31-jarige William leerden elkaar tijdens hun studententijd kennen. De twee trouwden in april 2011.
© Novum 2013
kate
william
prins
engeland
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi