Marokkaanse vrouw geeft 1000 behoeftigen dagelijks te eten tijdens Ramadan
De maand Ramadan is er één die vele gunsten kent.

Ramadan is voor moslims een uitgelezen kans om extra goede daden te verrichten. Deze kans liet een nog onbekende vrouw in de Marokkaanse stad Casablanca niet onbenut en zorgde hierdoor voor een ware beleving. In een zoektocht naar goede daden en het verheerlijken van Allah (swt) bedacht de vrouw dat zij gedurende de maand Ramadan elke dag voor ruim 1000 behoeftige mensen de iftar zou bekostigen.

Het bijzondere project bevindt zich in de wijk Sidi Maarouf tegenover moskee Qadi Iyyad in Casablanca. De ruim duizend mensen die dagelijks gebruik maken van deze iftar kunnen plaatsnemen in een enorme tent, die speciaal voor deze gelegenheid is gebouwd en worden bij binnenkomst door de aanwezige bedienden naar hun plaats begeleid. Na het nuttigen van de iftar wordt de ruimte gebruikt om het tarawieh-gebed bij te wonen.

De catering wordt verzorgd door de befaamde cateraar Ben Kabbou. De iftar is dan ook exclusief te noemen en het ontbreekt de gasten aan niks. Ben Kabbou zegt het een eer te vinden om een dergelijke daad te mogen verrichten en dat dagelijks ruim 65 personeelsleden worden ingezet om het tot een succes te maken, meldt een bron tegenover Marokko.nl.

Het project is niet onopgemerkt gebleven en uit de gehele stad komen behoeftigen af op de gratis iftar. Het streven is om volgend jaar een extra tent aan te bouwen en om zodoende dagelijks ruim 2000 mensen te kunnen bedienen.De nog onbekende vrouw zou naar verluidt ruim €170.000 hebben uitgegeven voor deze bijzondere daad en blijft graag anoniem.

Moge Allah deze vrouw rijkelijk belonen en laat haar vooral een voorbeeld zijn voor ons allen.

ramadan 2013
sidi maarouf
qadi iyyad
casablanca
iftar
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi