Boek over Badr Hari immens populair
Het boek over Badr Hari vliegt de winkels uit.

De ongeautoriseerde biografie van Jens Olde Kalter komt deze week binnen op de eerste plek van de Bestseller Top 60 van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Badr - de Harde Werkelijkheid achter Badr Hari verscheen vorige week woensdag. Binnen twee dagen waren al 25 duizend exemplaren verkocht, laat uitgever Prometheus weten. Het boek is inmiddels toe aan de vijfde druk.

Olde Kalter sprak tientallen mensen rondom de kickbokser voor het boek. Hij schrijft onder meer dat Hari Wesley Sneijder wilde afpersen en dat de kickbokser geregeld geweld gebruikt tegen vrouwen. De kans dat Badr zijn huidige geliefde Estelle Cruijff mishandelt, is groot volgens de auteur. De vechtsporter moet dit najaar voor de rechter komen voor een serie ernstige mishandelingen.

De auteur beweert onlangs te zijn bedreigd als gevolg van het boek. "Hij ging helemaal door het geluid en zou mijn testikels achter mijn oren plakken en zo", vertelde Olde Kalder woensdag in de ochtendshow van FunX. Uiteindelijk liep het met een sisser af. "Ik denk dat hij die avond een fles wijn te veel op had."

Het boek over Hari stoot Inferno van Dan Brown van de koppositie. Dat boek staat deze week op de derde plek. En uit de Bergen Kwam de Echo van Khaled Hosseini blijft plakken op de tweede plaats.

© Novum 2013
marokko
badr hari
jan olde kalter
estelle cruijff
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi