Nieuwe GTST immens populair
Het nieuwe seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden is goed uit de startblokken gekomen.

Maandagavond stemden bijna 2,3 miljoen mensen af op de soap van RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. GTST werd in oktober voor het laatst zo goed bekeken, zo schrijft Mediacourant. Het vorige seizoen ging van start met 1,8 miljoen kijkers. Goede Tijden, Slechte Tijden is veruit het best bekeken programma van de maandag. Spoorloos volgt met bijna 1,9 miljoen kijkers op de tweede plek. Op het achtuurjournaal stemden ruim 1,7 miljoen Nederlanders af.

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard is blij met de kijkcijfers. "Een fantastische start voor GTST", reageert Galjaard in een verklaring. "Complimenten aan het hele team." Ook uitvoerend producent Rohan Gottschalk is trots. "We werken met tachtig cast- en crewleden vol passie aan GTST en zijn erg blij om te zien dat de kijkers voor wie we dit doen dat weten te waarderen."

Het succes van GTST gaat ten koste van onder meer The Biggest Loser Holland. Naar het SBS-programma keken maandag 272 duizend kijkers. Vorige week stemden nog geregeld ruim vierhonderdduizend mensen af op het afvalprogramma van Marlayne Sahupala. SBS-baas Remko van Westerloo zei tijdens de perspresentatie van SBS6 al te vrezen voor de concurrentie van GTST.

Ook Humberto Tan verloor veel kijkers met zijn talkshow RTL Late Night. Maandag keerde Pauw & Witteman terug van de zomerstop, beide talkshows stonden gedeeltelijk tegenover elkaar. Tan trok 428 duizend kijkers, Jeroen Pauw en Paul Witteman ruim het dubbele, bijna negenhonderdduizend. Vorige week trok RTL Late Night nog gemiddeld zevenhonderdduizend kijkers.

© Novum 2013
gtst
kijkcijfers
rtl 4
serie
drama
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi