Film Wolf krijgt jeugdprijs in Spanje
Het Nederlandse kickboksdrama Wolf van Jim Taihuttu heeft op het San Sebastian Film Festival de Desigual Youth Award gewonnen.

De jury van het Spaanse festival bestond uit zo'n tweehonderd jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud, afkomstig van scholen en filmacademies. Alle films uit het New Directors-programma zaten in de competitie, evenals de eerste en tweede debuutfilms uit de sectie Horizontes Latinos. Wolf is de tweede featurefilm van regisseur en scenarist Taihuttu. In 2011 maakte hij een succesvol speelfilmdebuut met de vrolijke roadmovie Rabat, eveneens met producent Habbekrats.

Het in zwart-wit gefilmde Wolf gaat over de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Majid, een rol van Marwan Kenzari. Hoewel hij furore maakt in de ring, drijft hij steeds verder af richting de criminaliteit. Zijn familie wil hem niet meer zien, terwijl hij juist graag contact wil houden met zijn doodzieke broer, gespeeld door Nasrdin Dchar.

Wolf draait sinds twee weken in de Nederlandse bioscopen en werd ook geselecteerd voor het Fantastic Fest in de Texaanse hoofdstad Austin. De film is inmiddels verkocht aan Groot-Brittannië, Duitsland en Italië.

© Novum 2013
wolf
jim taihuttu
nasrdin dchar
marwan kenzari
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi