Abercrombie & Fitch krijgt forse boete voor discriminatie moslima's
Maandag 23 september is door de rechter uitgesproken dat Abercrombie & Fitch een bedrag van $ 71.000 dollar verschuldigd is aan de twee moslima’s die getroffen waren door de ‘Look Policy’ van het Amerikaanse merk.

Samantha Elauf zou in 2008 niet aangenomen zijn omdat haar hoofddoek niet bij de ‘Look policy’ van het bedrijf zou passen. Daarnaast is Hani Khan in 2010 na 4 maanden werken ontslagen omdat ze weigerde om haar hoofddoek af te doen. Naast dat deze dames in het gelijk zijn gesteld, moet A&F ook de regels uit zijn look policy aanpassen. Het Amerikaanse merk, die alleen maar ‘cool kids’ in hun kleding wilt is er mee akkoord gegaan om de voorschriften voor mensen met een religieuze overtuiging aan te passen.

Abercrombie & Fitch is de laatste tijd vaker negatief in het nieuws geweest. Zo heeft het merk beweerd alleen voor ‘cool kids’ te zijn, en willen ze geen kleding maken voor de dikke vrouw. Al deze uitspraken heeft het merk niet bepaald populairder gemaakt, en heeft er ook voor gezord dat de omzet het afgelopen kwartaal flink gedaald is.

Niet het hele schandaal mee gekregen? In deze tijdlijn staan alle ups en downs (meer downs) rondom het merk beschreven.

moslima
hoofddoek
abercrombie en fitch
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi