Marokkaanse transseksuele Nordin is nu Noor en helemaal geaccepteerd
Onder de beroemdheden die op de rode loper verschenen tijdens het filmfestival in Marrakech zat een opmerkelijke verschijning.

In 1970 werd Nordin in Agadir geboren en ging net als veel Marokkaanse jongens naar de middelbare school en had een hoge mate van ambitie voor sport. Zo nam hij deel aan nationale kampioenschappen voor atletiek en won hij zelfs een gouden plak op zijn vijftiende. Op latere leeftijd ontwikkelde de jongen echter andere passies. Een daarvan was het dansen. Hij maakte van elk moment op bruiloften en feesten gebruik om te dansen op Arabische muziek.

Ommezwaai
Op 18-jarige leeftijd besloot Nordin naar Europa te vliegen en dat betekende later een totale ommezwaai in het leven van de twijfelende jongen. In Spanje en Frankrijk kreeg hij meerdere nieuwe hobby's en passies. Vanuit zijn voorliefde voor sport sprong hij over naar glamour, mode en buikdansen. Terug in Marokko lanceerde Nordin een eigen modemerk en gaf dansles aan de meest competente choreografen. Al snel volgde de eerste operatie om van Nordin Noor te maken.

Noor onderging verschillende operaties om haar mannelijke lichaam in dat van een vrouw te veranderen. Nu weet ze de aandacht positief op zich te vestigen.

Acceptatie
Tegenover magazine Telquel zegt Noor Talbi het volgende: 'Vroeger kon ik moeiteloos hardlopen en over hordes springen omdat ik lange benen had', herinnert ze zich. Vandaag de dag is ze een graag geziene persoon op bruiloften en andere feestjes. Tijdens de dertiende editie van het Marrakech Filmfestival kon Noor niet ontbreken. De in Marokko geaccepteerde transseksueel verscheen op de rode loper en poseerde in een weinig verhullende jurk voor de toegestroomde fotografen.

Noor mag zich overigens ook moeder noemen. Ze adopteerde onlangs een klein meisje.

marokko
marrakech
transseksueel
nordin
noor
filmfestival
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi