Amerikaanse die in Berbers zingt verloofd met Marokkaan
Jennifer Grout is in korte tijd een waar fenomeen geworden in Marokko en de Arabische wereld.

In juni besloot de Amerikaanse naar Marokko te verhuizen om daar het Tamazight en het Marokkaans-Arabisch te leren. Dat gaat haar door het gebruik van muziek goed af. Zo verscheen ze regelmatig in video's op YouTube. Ook trad ze regelmatig op met traditionele Amazigh-groepen. Grout wilde echter hoger en schreef zich in voor Arabs Got Talent. Daar zette ze het publiek in vuur en vlam door Ba'eed Annuk van Oum Kalthoum te zingen. Uiteraard in het Arabisch.

Verloving In de Arabische media circuleert nu een foto van Jennifer met een jongeman die de Ribbab (een muziekinstrument gebruikt door Amazigh) speelt. MBC zegt dat het om haar verloofde gaat. Said is een bekende muzikant op het Jemaa El Fna plein in Marrakech. De 23-jarige zangeres uit Boston en de straatmuzikant werden verliefd en besloten te trouwen. Said zou haar zelfs een groot deel van het Amazigh en Arabisch hebben geleerd. 

Grout is inmiddels een beroemdheid geworden door haar deelname aan de Arabische show. Tijdens het derde seizoen werd ze zelfs tweede. De finale werd zaterdagavond in Beiroet gehouden. Een eventuele datum voor de bruiloft werd niet genoemd.

marokko
jennifer grout
amazigh
said
muziek
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi