De reis naar Mekka ervaar je dichterbij dan je denkt
Mahdia is onlangs naar het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden geweest om daar de tentoonstelling van Mekka te zien. Voor haar was het een voorproefje op wat ooit komen gaat.

Voor iedere moslim is Mekka de heilige stad waar je een keer in je leven geweest moet zijn. Deze droom en behoefte koesteren we allemaal wel. Op een dag zal die droom werkelijkheid worden voor mij, haar en hem. Maar tot die tijd maken wij een virtuele reis naar Mekka. Hoe, zul je dan wel denken? Het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden biedt een voorproefje op jouw droom. 
De unieke tentoonstelling over de bedevaart naar Mekka heeft op mij inspirerend gewerkt. Door de indrukwekkende route die je doorloopt, is het alsof je de reis naar Mekka aan het doen bent. De tentoonstelling biedt talrijke voorwerpen, persoonlijke verhalen en reportages over de bedevaart. Daarnaast duik je de geschiedenis van de islam in. Je komt echt van alles te weten. De ideale bagage om alvast mee te nemen voor de 'echte' reis.

De tentoonstelling is voor jong en oud, maar vooral voor de jonge generatie is het een must om deze tentoonstelling te bezoeken. Naast de kennis die je al bezit kom je nog meer te weten over de islam, en zul je zien dat zelfs de kleinste details bijzonder zijn om te weten. Ook voor de ouderen is het een hele leuke ervaring om te gaan. Zelfs voor mensen die de bedevaart al hebben gedaan is het leuk om mee te maken. 

Tijdens de wandeling proefde ik een sfeer van uiterste saamhorigheid, iets wat je niet vaak voelt. Zusters, broeders, maar ook niet-moslims staan elkaar bij en delen kennis met elkaar. Voor mij was het in ieder geval een leuke ervaring en heel leerzaam want op het begin kregen we een kaartje waarmee we een quiz koden doen. Elke vraag leidde je verschillende routes op reis naar Mekka. 

Tot slot kregen we een leuk aandenken. Hiermee kwam er een einde aan de virtuele reis naar Mekka, maar is het wellicht het begin voor de echte reis. Ongeacht je achtergrond of religie, het is een mooie ervaring die je voor altijd mee zult dragen. Een absolute inspiratiebron voor het echte werk! 

mekka
saoedi-arabië
hadj
umrah
islam
moslima
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi