Oogverblindende kaftans van Marokkaanse ontwerpster (album)
Tijdens de Fashion week in Oman waren de beeldschone jurken van Zhor Raïs een echte blikvanger.
24 January 2014
Fashion
Een combinatie van traditioneel, klassiek en modern vormden een gouden formule voor deze ontwerpster. Zhor was al op jonge leeftijd bezig met mode en met het  maken van kleding. Zhor heeft haar talenten geërfd van haar ouders. Haar moeder was naaister en haar vader had een eigen naaiatelier. Haar voorliefde voor naaien heeft ze in deze atelier ontwikkelt en is dan ook goed van pas gekomen tijdens haar carrière. 

Toen het tijd was om haarzelf verder te ontwikkelen, ging Zhor schone kunsten studeren. Gedurende twee jaar heeft ze leren tekenen, schetsen, schilderen en beeldhouwen. Ondanks de nieuwe vaardigheden die ze ontwikkelde, voelde ze zich toch niet thuis. Ze stopte met de opleiding en ging toen naar de naaischool van ‘’Mevrouw Ines’’, die op dat moment zeer bekend was. 

Het duurde niet lang voordat de talenten van Zohr zichtbaar waren en binnen enkele maanden maakte ze al haar eerste, complete jurken. Vlak voordat haar avontuur van de Fashion week in Oman zou beginnen, studeerde ze af. Zhor's jurken staan bekend om fijne silhouetten versierd met kostbare parels. Haar kaftans zijn mysterieus en hebben een oogverblindende uitstraling.

In de Yasmina Gallery zie je een aantal van haar creaties. Welke is jouw favoriet? 
oman
kaftan
zhor rais
mode
marokko
marokkaanse
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi