NS geeft cursus flirten in trein
Voor Valentijnsdag onderzocht de NS het flirtgedrag van haar reizigers. Uit dit onderzoek is gebleken dat een kwart van de reizigers een poging doet een medereiziger te charmeren.

Omdat slechts drie procent van haar reizigers daadwerkelijk succesvol is in het flirten is er besloten om een flirtcoach in te huren. Dit is besloten nadat 650 mensen aan een onderzoek meededen. Aanstaande woensdag is de flirtcoach aanwezig in de trein van Amsterdam naar Maastricht. Tijdens de reis worden er vier korte flirtcursussen aangeboden aan de reizigers. 

Genoeg potentie Esther Populier is de aangewezen flirtcoach. Volgens haar is de trein de ideale plek om het flirten te oefenen.'Je hebt veel oefenmateriaal, want je bent met onwijs veel mensen.' De kans op succes is echter klein. 'Een flirt heeft een soort traagheid in zich. Voor een goede flirt moet je de tijd kunnen nemen. Die heb je niet in de trein, want het volgende perron nadert alweer. En dan kan je flirt zomaar uitstappen', zegt zij in gesprek met de NOS.

Het is volgens Populier echt belangrijk om geen al te hoge verwachtingen te hebben. 'Geniet gewoon van het oogcontact dat je hebt. Denk niet gelijk dat je iemand moet aanspreken, omdat je gelijk verliefd wordt. Dat is niet handig.'

Tips De geïnteresseerden die niet aanwezig kunnen zijn de treinreis krijgen wel een paar tips mee van de specialist. 'Neem een houding aan waarmee je aangeeft dat je iemand leuk vindt.' In vaktermen wordt dat de ja-stand genoemd.  Het gaat volgens Populier niet om de openingszin maar om het gesprek zelf. 

Het gesprek zou overal over kunnen gaan. 'Zelfs over een boterham met pindakaas.' Het gaat erom dat je de aandacht richt op je doelwit, zegt ze: 'Het gevoel dat je overbrengt is belangrijk. Je moet je aandacht volledig op je medepassagier richten en niet aan allerlei andere dingen denken, want dan wordt het niks.'

Moet kunnen, of zijn we in Nederland alle schaamte voorbij?

flirten
ns
flirtcoach
valentijnsdag
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi