Huwelijk Brits meisje (16) met Turkse barman gesprek van de dag
De 16-jarige Britse Jaydene Roberts werd tijdens haar vakantie in Turkije verliefd op een 21-jarige Turkse barman. De twee verstaan elkaar nauwelijks maar zijn van plan om deze zomer in het huwelijksbootje te stappen.

Met gebruik van Google Translate hielden Jaydene en Emre na de vakantie contact via het internet. Jaydene was samen met haar familie op vakantie in Turkije toen ze barman Emre Karaca leerde kennen. Haar ouders hadden verwacht dat het om een vakantieliefde ging, maar het lijkt wat dieper te liggen. Om de bruiloft voor te bereiden vertrekt Jaydene binnenkort voor 7 weken naar Turkije. Hier zal ze intrekken bij het gezin van Emre. 

Steun Michael en Michelle Roberts staan volledig achter de beslissing van hun dochter. Ze hopen dat Jayden aan zelfvertrouwen zal winnen na de verloving. Volgens vader Michael is Emre echt verliefd op zijn dochter en trouwt hij niet alleen voor een paspoort: 'De band tussen die twee was onmiddellijk duidelijk en hij wil hier niet echt komen wonen.' Moeder Michelle had eerst wel wat twijfels. 'Na het aanzoek schrok ik even, maar een deel van mij had die gebeurtenis wel zien aankomen. Ze waren zo verliefd', zegt ze.

De opa en oma van Jaydene waren minder blij met het nieuws over hun kleindochter. 'Mijn ouders willen er niets mee te maken hebben. Er werden ondertussen al gemene dingen gezegd. Het gaat vooral over de Turkse nationaliteit van Emre', zegt Michael. Momenteel heeft hij zelfs het contact verbroken met zijn ouders. 

'Ik begrijp dat mensen verontwaardigd zijn als ze te horen krijgen dat wij onze minderjarige dochter dit laten doen, maar we staan het toe omdat je maar een keer leeft. Je krijgt maar één kans', besluit haar moeder in de Daily Mail.

trouwen
vakantieliefde
liefde
huwelijk
turkije
groot-brittanië
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi