Selfies zorgen voor meer hoofdluis
Volgens de Amerikaanse specialist McQuallian zorgen selfies voor een extreme toename van hoofdluis.
McQuallian is een Amerikaanse specialist op het gebied van hoofdluis. Zij beweert dat hoofdluis vooral onder jongeren, in de leeftijd tot 20 jaar is toegenomen. Haar kliniek in het Californische Scotts Valley heeft de afgelopen jaren steeds meer patiënten uit deze leeftijdscategorie op de behandeltafel gekregen. Heel verrassend is het niet, want scholieren en tieners zijn altijd al de belangrijkste risicogroep geweest.

'Bij iedere patiënt die hier binnenkomt vraag ik of ze weleens selfies nemen met iemand anders in hun nabijheid. In vrijwel 100% van de gevallen is het antwoord op de vraag 'Ja'.' McQuillan gebruikt in het verwijderen van de hoofdluis geen chemische middelen op haar patiënten.

Logisch
'Het verspreiden van hoofdluis door selfies is zeer wel mogelijk', zegt Desirée Bojean, hoofd richtlijnontwikkeling bij het RIVM in het AD. 'De hoofdluis verspreidt zich namelijk alleen van mens op mens. Dus als men de hoofden bij elkaar houdt kan de luis zich gemakkelijk verplaatsen'.

Bojean kan zelf niets kwijt over een eventuele toename. In Nederland is er geen centrale registratie die dit bijhoudt. Ze heeft wel advies voor het bestrijden van hoofdluis: 'Kammen, kammen, kammen! De luis is vrijwel zeker te bestrijden door 14 dagen lang iedere dag het haar goed te kammen.'
selfies
vs
hoofdluis
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi