Ouders met smartphone slecht voor ontwikkeling kind
Voor kinderen wordt het steeds moeilijker om aandacht te krijgen van hun ouders. Vooral de smartphone is een kwaal in de opvoeding.
Ouders met jonge kinderen zijn volgens een nieuw onderzoek van The Boston Medical Center steeds meer en vaker hun kinderen opzij aan het zetten voor de smartphone. De relatie tussen kind en ouder is hiermee aan het verslechten. Naast het verslechten van de relatie kan het kind ook ontwikkelingsproblemen overhouden aan het overmatig gebruik van de smartphone. 

Volgens Dr. Jenny Radsky van het medisch centrum is er tijdens eerder onderzoek gebleken dat de televisie de band tussen ouders en kinderen al jaren dwars zit. Kinderen met ouders die meer aandacht hebben voor de televisie, zijn volgens dit onderzoek minder creatief en ondervinden zij concentratieproblemen. Zelfs als de televisie aanstaat zonder dat de ouders er naar kijken vormt het een probleem in de opvoeding.

Het effect op de ontwikkeling van het kind heeft volgens Radsky een logische verklaring. 'Kinderen leren alles van hun ouders, de manier van praten en bewegen. Ouders die meer aandacht schenken aan de smartphone zijn veel minderen in gesprek met hun kinderen. Sociale gewoontes en manieren van praten worden hierdoor veel minder goed ontwikkeld. Wie wil er nou een generatie die zelfs aan de zelfde tafel communiceert via de smartphone?', schrijft Time. 
opvoeding
smartphone
kinderen
ouders
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi