De magische voordelen van kruiden
Kruiden zijn onmisbaar in een goed gerecht. Maar naast smaak brengt het gebruiken van kruiden ook gezonde voordelen met zich mee. VROUW heeft de voordelen van enkele specerijen op een rij gezet.
Kaneel
Kaneel helpt niet alleen bij het op het peil houden van de bloedsuikerspiegel, het zorgt namelijk ook voor sterke botten. Het stofje mangaan in kaneel verstevigt de botdichtheid. Eén eetlepel per dag zou dus een gezond effect hebben op het lichaam. Kaneel is lekker over de cappuccino, op stukjes appel of in de havermout.

Fenegriek
Fenegriek heeft een nootachtige smaak. Het zou ervoor zorgen dat je minder grote porties per maaltijd eet. Naast het effect op hoeveel je eet, is fenegriek ook een wondermiddel voor vrouwen in de overgang. Deze specerij is rijk aan oestrogeen, dit kan de overgangsklachten aanzienlijk verminderen. 

Komijn
Je werk, het huishouden of je huwelijk brengen veel stress met zich mee. Gelukkig zijn er ook natuurlijke producten die jou hier mee kunnen helpen. Zo staat komijn bekend om haar stress verminderende kracht. Naast het tegengaan van stress helpt een snufje komijn ook tegen winderigheid. Misschien ook handig om dit voor te schotelen aan de mannen.

Kruidnagel
Maagzweren kunnen het vooruitzicht van een heerlijk gerecht ernstig verminderen. Kruidnagel is hier een sterk tegenmiddel voor. Kruidnagel bevat namelijk eugenol, een stofje dat je maag kalmeert. Een klein snufje kan al genoeg zijn om achteraf minder last te hebben van de maagkwalen. 

Gember
Gember staat in China bekend als een wondermiddel. Medisch is bewezen dat de stofjes in gember spierpijn tegen gaan. Voortaan dus maar wat gember eten voor het sporten? Daarnaast zou gember ook werken tegen menstruatiepijn, ook niet verkeerd. Gember is heerlijk te verwerken in vlees en soep.

Kurkuma
Naast lichamelijk gezonde kruiden, bevatten sommige zelfs stoffen die het humeur kunnen verbeteren. De antioxidanten in kurkuma zouden de kans op een depressie namelijk verkleinen. Roer een schepje bijvoorbeeld door de rijst en ga een vrolijke dag tegemoet. 

Rode peper
Met de zomer in zicht staan de komende maanden in het teken van gezond eten en sporten. Rode peper zou je hier mee kunnen helpen. Deze peper vermindert namelijk het hongergevoel. Het teveel eten komt hiermee dus ten einde.  Daarnaast houd je het in de sportschool ook langer vol na een portie rode peper.  

vrouw
gezondheid
kruiden
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi