Sneller dood door smartphone
Een Brits onderzoek heeft onlangs uitgewezen dat het gebruiken van een smartphone de levensverwachting kan beïnvloeden. De smarthphone zou een groot gezondheidsrisico vormen.
Deze conclusie is getrokken door een Britse organisatie van chiropractors. Volgens de organisatie heeft het gebruiken van een smartphone een negatieve invloed op de lichaamshouding. Het voorover leunen tijdens het gebruiken van de gadgets zou vooral voor ouderen een groot risico zijn. Jongeren zullen op de langere duur problemen ondervinden. De United Chiropractic Association (UCA) beweert zelfs dat het gezondheidsrisico net zo groot is als dat van obesitas, meldt de Telegraaf. 

Het naar voren leunen zou volgens de onderzoekers een verband hebben met een hyperkyfose (bochel), die zou zorgen voor een hoger bloeddruk in de kleine bloedsomloop en voor hart- en vaatziekten. Ouderen zouden door deze bochel 1,44 keer meer kans hebben om te overlijden dan ouderen die hier geen last van hebben. Mensen zouden bij het gebruiken van een smartphone automatisch naar voren leunen waardoor de schouders gebogen worden, aldus Estelle Zauner-Maughan van de UCA. 

'Mensen hebben zeker een verhoogd risico op problemen aan de bovenkant van de nek en de rug door hun houding die een verandering in de kromming van de rug veroorzaakt', aldus Zauner-Maughan . 'En er is een verhoogd risico dat ze dit op jongere leeftijd ontwikkelen omdat ze zo lang achter computers zitten en mobiele apparaten gebruiken.' Daarnaast zou het naar voren leunen met het hoofd een negatief effect hebben op de ademhaling en het functioneren van het hart.  
smarthphone
gezondheid
levensduur
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi