Vrouwen echte pestkoppen op werkvloer
Een groot deel van de werkende vrouwen blijkt gepest te worden. De pestkoppen op de werkvloer blijken verrassend genoeg vaker vrouwelijke collega's te zijn.
Het onderzoek, uitgevoerd door Price Waterhouse Coopers en NGO Oppurtunity Now, schrijft dat 52% van de vrouwen gepest wordt. Vrouwen met een handicap hebben het extra moeilijk. Van deze groep zegt 71% gepest te worden. Opvallend is dat het gepest vooral op de conto van vrouwen geschreven kan worden.

Het gepest is volgens de onderzoekers te danken aan onderlinge concurrentie omdat vrouwen elkaar te veel als bedreiging zien. Deze conclusies zijn tot stand gekomen na het enquêteren van 25.000 vrouwen tussen de 28 en 40 jaar. Het onderzoek duurde drie jaar en is het grootste onderzoek over dit onderwerp, meldt de Telegraaf.   

Mannen
Mannen zijn ook niet vies van slecht gedrag op de werkvloer. Leidinggevende mannen kijken vaak neer op vrouwelijke werknemers, volgens 25% van de ondervraagden kijkt de baas constant mee over de schouders om het werk te controleren. Een kwart geeft aan te veel opdrachten te krijgen van een zeer kritische leidinggevende. Deze mannen zouden hun machtspositie veel misbruiken.

Bij één op de acht vrouwen gaat het verder dan een strenge houding, deze groep geeft aan wel eens seksueel geïntimideerd te zijn geweest op het werkvloer. Slechts een klein deel heeft dit ook daadwerkelijk aangegeven.
vrouwen
werk
pesten
mannencultuur
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi