Portugal: Europees land met Marokkaans vleugje
Bezoek de Algarve en ervaar een beetje van beide werelden die wij als Marokkaanse Nederlanders kennen.
De Algarve - het zuidelijke gedeelte van Portugal - is een ideale plek om op vakantie te gaan. Niet is het er alleen tijdens de zomer prachtig weer, de stranden en natuur zijn adembenemend. Neem bijvoorbeeld het strand ‘Praia da Rocha’ vlakbij Portimaõ. Dit strand heeft haar naam te danken aan de rotsen die boven het water lijken te zweven. Ook staat de Algarve bekend om de vele Arabische invloeden die er vandaag de dag nog zijn.

Arabische invloeden
In de Algarve zijn veel Arabische en Marokkaanse invloeden terug te vinden in onder meer de architectuur. Bij het doen van een excursie door de bergen is er een gids die dit altijd bevestigd. De huizen zijn er wit geverfd en de gevels zijn erg sierlijk gebouwd met aparte en mooie patronen. Deze gevels zijn uniek, omdat je ze niet elders in het land nog tegenkomt. 

Het Portugese tegelwerk is afkomstig uit de Moorse tijd. Niet alleen de huizen en straten, maar ook veel paleizen en kerken zijn ermee mooi gemaakt.

De Moren in Portugal
De Arabische-Marokkaanse invloeden horen bij de Algarve en dus ook bij Portugal. De Algarve werd vroeger bezet door de Moren. Zij waren voornamelijk Marokkaanse Berbers en Arabieren. In de 8e eeuw was er een Arabische invasie. Na deze invasie stond de Algarve al snel bekend als het westen van de moslims Iberië. 

Zelfs de naam Algarve komt uit het Arabische El-Gharb. De Moren hadden een grote impact op de Algarve en dat is dus terug te zien.

Excursies
Het gebied is mede deze invloeden en de mooie stranden populair bij toeristen. Zon, zee en strand is natuurlijk geweldig, maar je kunt er ook voor kiezen om cultuur te snuiven middels een excursie. Zo zie je wat meer van het land en krijg je ook nog eens uitleg van een gids. Er zijn veel bureaus die excursies aanbieden en verzorgen. 

In de meeste gevallen komen ze je gewoon bij je hotel halen en later ook afzetten.
arabisch
arabieren
algarve
moren
invloeden
portugal
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi