Slakkengel tegen onzuiverheden: feit of fabel?
Het is voor veel vrouwen elke ochtend weer een strijd: het wegwerken van een vervelend puistje.
Puistjes en andere onzuiverheden op het gezicht… We doen er veel aan om het weg te krijgen en zelfs te voorkomen. Voor het slapen reinigen we het gezicht met een watje, waar we reinigingsmelk en een tonic op doen. We scrubben het gezicht eventueel en daarmee zijn we eigenlijk wel klaar. 

De volgende ochtend kijk je in de spiegel en ondanks alle maatregelen toch weer een puist. Hij is zo groot dat het zelfs een persoonlijkheid is geworden. Je hoort hem al praten: ‘Goedemorgen niet-zo-knap-koppie-meer, hoe ga je me vandaag proberen te camoufleren?’

Rode plekjes
Je weet dat je er eigenlijk niet aan moet zitten, omdat je het dan erger maakt. Maar je grijpt er meteen naar en je probeert deze vijand gelijk uit te schakelen door het eens flink uit te knijpen. Resultaat? Een rode plek! De meesten waarbij het gevecht er flink aan toe ging (het gebruik van naalden, schrapers etc.) houden er zelfs een klein littekentje aan over. Puistje weg? Je krijgt er rode plekjes voor terug.

Middeltjes
Velen van ons proberen het puistje of rode vlekje te camoufleren door er wat make-up op te smeren. Overdag werkt dit wel goed, maar 's avonds tijdens het reinigen van het gezicht, zijn ze gewoon weer te zien. Velen van ons zijn er wel klaar mee. Daarom is de wandeling naar een winkel snel gemaakt.

Slakkengel
In winkels grijpt personeel vervolgens snel naar slakkengel. Verkopers zijn vaak positief. Potjes van 50 ml kosten al gauw rond de 15 euro. Wat deze slakkengel doet is het ondersteunen van de huid bij o.a. rimpels en littekenweefsel. Daarnaast heeft het een heel gunstige werking op de onzuivere huid. De huid wordt heel zacht en superglad.

Gavere huid
Na een behandeling voel je het verschil al. Je huid ziet er gaver uit en rode plekjes verdwijnen mondjesmaat. Littekenweefsel gaat iets minder snel weg. Veel dure producten beloven gouden bergen maar het resultaat is niet zo mooi.
onzuiverheden
gezicht
huid
slakkengel
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi