Waarom gebruiken we henna?
De Marokkaanse bruiloft is een bijzondere gebeurtenis en bestaat uit verschillende rituelen.
Henna avond
Eenn van deze gebruiken is de henna-avond. Een of twee dagen voordat de bruiloft is, houdt de aanstaande bruid een avond die in het teken van henna en gezelligheid staat. Zij staat in het middelpunt en is in het gezelschap van familie en vrienden.

Henna voor bescherming en voorspoed
Het gebruik van henna als lichaamsversiering is al zeker 5000 jaar oud. Henna voor de Marokkaanse bruid is een oude traditie. Lang voordat de islam ontstond werd het al gebruikt door de Arabische vrouwen. Henna wordt gezien als krachtbron, bron van geluk, bescherming en voorspoed. Hierdoor zou de bruid beschermd worden tegen het kwade en geluk brengen als echtgenote.

Uiteraard is Allah de Enige die voorziet in geluk, bescherming en voorspoed. Om deze reden is het ritueel rondom henna (na de intrede van de islam) meer een cultuur-iets aan het worden. 

Ook bij niet-moslims
Henna wordt vaak gebruikt bij rituele gebeurtenissen in Arabische en Afrikaanse landen en niet alleen bij moslims. Vrouwen afkomstig uit bijvoorbeeld India en Afrikaanse landen gebruiken henna als teken van vruchtbaarheid. 
henna
rituelen
bruiloft
traditie
geluk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi