Welke trouwjurk past bij jouw figuur?
Als 'de grote dag' eraan begint te komen wil je er natuurlijk prachtig uitzien!
Dat betekent: je sterke punten accentueren en je minder sterke zoveel mogelijk wegwerken. Hoe je dit het beste bereikt? Door de juiste bruidsjurk bij jouw figuur te kiezen. Wij zetten de verschillende figuren op een rijtje, met bijbehorende do’s en dont's.

1. Figuur: Plank
Met dit figuur zitten de schouders en de heupen - verticaal gezien - op dezelfde lijn. Je hebt smalle en platte billen, kleine borsten en dunne benen. Het verschil tussen je taille en je heupen is (officieel) maximaal 23 centimeter.

Do: jurk met volume
Kies voor een trouwjurk met veel volume. Dit past namelijk het beste bij dit figuur. Denk aan een prinsessenjurk, babydoll of een A-lijn. Bij deze jurken begint de onderrok net iets boven de taille en loopt wijd uit. Een petticoat geeft ook extra volume. Met een halter of V-hals lijkt je boezem wat groter.

Don't: strapless jurk
Een strapless trouwjurk kun je beter vermijden. Met een wat kleinere boezem en smalle taille kun je een strapless jurk al gauw het verkeerde effect geven. Je rondingen worden verdoezeld waardoor je lichaam nog rechter oogt dan het al is.

Bekende planken: Jennifer Aniston, Cameron Diaz en Nicolette Kluijver


2. Figuur: Peer
Het bovenlichaam van vrouwen met een peerfiguur is veel smaller dan hun onderlichaam. Je hebt smalle schouders, kleine borsten en een slanke taille, maar brede heupen en vollere billen en benen.

Do: strapless & lang lijfje
Denk eraan om het accent op je bovenlijf te leggen en minder op je benen. Kies voor een strapless jurk of een jurk met een lang lijfje. Een wijdere rok met veel volume zorgt er ook voor dat de aandacht sneller wordt getrokken naar je strakke lijfje i.p.v. naar je vollere achterwerk. 

Don't: nauwsluitend
Heb jij een peer figuur? Kies dan niet voor een nauwsluitende jurk. Je zwakkere punten zoals je bredere benen worden namelijk benadrukt. Vermijd een zeemeerminnenjurk, want hierdoor worden je heupen en benen extra geaccentueerd.

Bekende peren: Beyoncé, Jennifer Lopez en Eva Longoria


3. Figuur: Appel
Je hebt brede schouders, grote borsten en een vollere buik. Je onderlichaam is smal met slanke benen en platte billen. Je bovenlichaam is dus voller dan je onderlichaam.

Do: empire jurk.
Je kunt het beste kiezen voor een trouwjurk die jouw onderlichaam goed accentueert. Denk aan een empire jurk dat strak zit bij de borsten en daaronder wijd uitloopt. Een empire jurk camoufleert dus je buik.

Don't: lage taille & halter
Halterjurken en een lage taille zijn minder geschikt. Een halter maakt je schouders namelijk nog breder en legt het accent op je boezem. Bij een lage taille valt je buik juist meer op.

Bekende appels: Jennifer Hudson, Tyra Banks en Irene Moors

4. Figuur: Atletisch
Vrouwen met een ‘atletisch figuur’ zijn sportief gebouwd. Je hebt een smalle taille, smalle heupen en slanke benen, maar brede schouders.

Do: asymmetrische jurk
Door voor een halterjurk of asymmetrische jurk te kiezen kun je je brede schouders verbergen. Deze modellen ‘breken’ je schouders. Ook kun je kiezen voor een wijde rok die vanaf de taille begint. Benadruk je taille extra door er een strik op te dragen.

Don't: kraagjes of spaghettibandjes
Kies niet voor jurken met kraagjes of tops met een hoge hals. Deze zijn voor jou verboden terrein, omdat die juist het accent op je schouders leggen. Je kunt beter voor strapless gaan dan voor (dunne) spaghettibandjes.

Bekende atletische figuren: Lara Stone, Naomi Campbell en Demi Moore

5. Figuur: Zandloper
Je hebt volle borsten, een duidelijke smalle taille en vrouwelijke heupen

Do: lang lijfje, korset, nauwsluitend
Door voor een lang korset of nauwsluitende jurk te kiezen kun je het effect perfect op je taille of billen leggen. Je krijgt ook een mooi effect door te kiezen voor een jurk met zeemeerminmodel.

Don't: empire model of lang en recht
Met jouw figuur staat jou eigenlijk alles. Toch is het geen goed idee om een empire model te dragen. Dit zou zonde zijn van je mooie, slanke taille. Een lange en rechte trouwjurk zorgen er ook voor dat je vrouwelijke vormen wegvallen. Dit zijn dus echte no go’s voor jou.

Bekende zandlopers: Scarlett Johansson, Marilyn Monroe en Yolanthe Sneijder-Cabau.


trouwjurk
bruiloft
lichaam
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi