Wallen onder je ogen? Zo kom je er snel van af
Wallen zijn een natuurlijk gevolg van het ouder worden, maar dit is niet de enige oorzaak.
Wallen kunnen ook worden veroorzaakt door te weinig slaap en allergie. Ook gewoonten die ervoor zorgen dat je water vasthoudt kunnen tot wallen onder je ogen leiden. Heb jij wallen of donkere kringen onder je ogen? Lees dan verder hoe je deze op geheel eigen wijze kunt verminderen.

Drink genoeg water
Wallen worden vaak veroorzaakt doordat water wordt vastgehouden door hoge zoutconcentraties in het betreffende gebied. Heb je de avond ervoor erg veel zout gegeten of heb je gehuild? Grote kans dat je wakker wordt met wallen onder je ogen. Het zoute water kan namelijk naar je gezicht trekken waardoor het zich onder je ogen ophoopt.

Gebruik iets verkoelends
Koude plakjes komkommers op je ogen kunnen helpen om wallen te verminderen. Hier gaat het om de lage temperatuur die verzachtend werkt. Toevallig heeft zo’n plakje komkommer de perfecte vorm, grootte en textuur om wallen te behandelen. Ga je gang en snij er eentje in plakjes. Zorg er tenslotte wel even voor dat je ze minstens drie minuten in de koelkast laat, zodat ze koud kunnen worden.

Heb je geen komkommer thuis liggen? Pak twee theezakjes en maak ze nat. Leg ze vervolgens in de vriezer of koelkast voordat je ze op je ogen legt.

Doe wat concealer op
Je kunt je wallen natuurlijk ook het snelst verbergen door er een concealer op te smeren. De juiste make-up kan de aanwezigheid van wallen of donkere kringen aanzienlijk verminderen. Zo zie je er de hele dag fris uit. Kies een concealer die bij jouw huidskleur past. Heb je donkere kringen onder je ogen? Gebruik dan een concealer dat een tint lichter is dan je huidskleur. 

Breng de concealer aan met een concealer kwast, watje of met je vinger. Let er op dat je het er niet op wrijft, maar er het lichtjes op je huid dept. Doe vervolgens een beetje poeder op om ervoor te zorgen dat de concealer goed blijft zitten. Gebruik hierbij een mat poeder en breng deze met een kwastje een klein beetje aan onder je ogen.
wallen
ogen
water
komkommer
concealer
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi