Gevoelens die jouw geluk in de weg staan
Iedereen wil gelukkig zijn, maar toch staan we vaak ons eigen geluk in de weg.

Jaloezie
Ze zeggen niet voor niets dat jaloezie een nare eigenschap is. Je kunt nooit gelukkig zijn met jezelf als je niet gelukkig kunt zijn voor een ander.

Oppervlakkigheid
Durf risico’s te nemen. Het is altijd jammer als je achteraf denkt: ‘Had ik maar…’

Wraakgevoelens
Vergeef en ga door met je leven. Wat geweest is, is geweest.

Spijt
Vergeef niet alleen anderen, maar ook jezelf. Dit zorgt voor meer innerlijke rust.

Afhankelijkheid
Jij zorgt voor je eigen geluk. Je kunt daarom niet afhankelijk zijn van anderen. Je moet het toch echt allemaal zelf doen.

Anderen willen veranderen
Probeer een ander niet te veranderen. Je kunt andere mensen altijd helpen, maar probeer voor hen niet te beslissen wat goed voor hen is. Dat moeten ze toch echt zelf willen en doen.

Angst
Iedereen kampt weleens met angsten. Dit is heel gewoon, maar zodra je je angst in de weg laat staan bereik je nooit wat je zou willen bereiken.

Egoïsme
Er is niks mis met het maken van je eigen keuzes, zolang dit niet ten koste gaat van anderen. Aardig zijn wordt gewaardeerd.

Zelfingenomen houding
Niemand is beter dan een ander, jij dus ook niet. Durft te leren van de mensen om je heen en probeer er ook voor open te staan.

Het verleden willen overdoen
Blijf niet in het verleden hangen. Zo kun je niet gelukkig zijn. Vergelijk je leven ook niet met het leven dat je ooit had. Pluk de dag en leef!

Oneerlijkheid
Wees eerlijk tegen jezelf en tegen de mensen in je omgeving. Leugens zijn destructief en werken enige vorm van geluk tegen.

Pessimisme
Pessimisme is laf en daarnaast levert het je helemaal niks op. Wees positief en hoopvol. Stop met het voorspellen van negatieve uitkomsten om daarmee teleurstelling te besparen. Niemand heeft een glazen bol. Hoop op het beste!

Vooroordelen
Het hebben van vooroordelen brengt negatieve gedachten met zich mee. Liefhebben zou de nieuwe trend moeten zijn.

Onzekerheid Als jij niet gelooft in jezelf, wie doet dat dan wel? Geloof in jezelf, in je verwachtingen en in je dromen.

gevoelens
emoties
geluk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi