Mannen soms emotioneler dan vrouwen
Je zou het niet denken, maar mannen zijn emotioneler dan vrouwen
Dat blijkt namelijk uit een kleinschalig experiment onder 15 moeders en 15 vaders. Zij kregen onder meer foto’s en video’s te zien uit verschillende categorieën: ontroerend, opwindend, blij en grappig. Uit een van de video’s was een soldaat te zien die terugkeerde uit het buitenland en werd herenigd met zijn dochter.

De reacties van beiden seksen werden opgemeten door middel van elektroden die op hun lichaam waren geplakt. Hieruit bleek dat mannen in het geval van blije, opwindende en grappige beelden toch iets emotioneler zijn ten opzichte van ons vrouwen. Het verschil was overduidelijk te zien in het geval van hartverwarmende beelden: mannen zijn veel emotioneler dan vrouwen.

Volgens de onderzoekers blijkt dat de emoties van mannen in sommige situaties veel sterker zijn dan die van vrouwen. Wel zijn mannen minder bereid om hun emoties te delen, omdat dat in de maatschappij van hen wordt verwacht. Een onderzoek onder tweeduizend mannen werd vervolgens gedaan om het experiment te ondersteunen. 

Dit laat echter zien dat 67 procent van de ondervraagden dacht dat ze emotioneler waren dan ze lieten zien. 64 procent van de mannen liet weten dat ze verbaasd waren over de hoeveelheid emoties die ze voelden toen hun kind werd geboren.
mannen
vrouwen
emoties
onderzoek
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi