Auteur geeft uitleg over 'obsessie voor Marokkaanse vrouwen'
Een Saudische auteur heeft in een artikel uitleg gegeven over waarom mannen in Golf landen zo graag een Marokkaanse vrouw huwen en hun 'eigen vrouwen' links laten liggen.
Dat meldt Moroccoworldnews. Auteur Ghazi Abdulaziz heeft korte metten gemaakt met alle mythes rond Marokkaanse vrouwen die sihr (zwarte magie) gebruiken om rijke Arabieren aan te trekken. Volgens hem zijn Marokkaanse vrouwen geliefd door hun karakter, dat hun goede echtgenotes maakt. In het Midden-Oosten denken veel vrouwen in stereotypen, zeker als het gaat om Marokkaanse vrouwen. Zij hebben de status van sluwe heksen die er niet voor terugkrabbelen om zwaar geschut in te zetten. 

Deze stereotypen werden zelfs op televisie getoond in verschillende series. Het Koeweitse Al Watan zond bijvoorbeeld een geanimeerde comedyserie uit met daarin Marokkaanse vrouwen die met behulp van hekserij Koeweitse jongeren willen huwen. Ghazi Abdulaziz verklaarde dat de waarheid niets te maken heeft met deze mythen. 

Schoonheid en cultuur
Volgens hem hebben mannen in de Golf een 'obsessie' met Marokkaanse vrouwen door twee bijzondere krachten: oogverblindende schoonheid en een rijke cultuur. Dat terwijl de cultuur van vrouwen in eigen land een mix is van tradities uit de woestijn, luxe gemeenschappen met veel 'Indiase en Amerikaanse kruiden', zo beschreef hij de invloeden van buitenaf. 'Dat terwijl de Marokkaanse cultuur van een andere macht is', zegt Abdulaziz. 

'De Marokkaanse cultuur bestaat uit Amazigh gewoontes, traditie, trots, Arabisch-islamitisch-onderwijs en een aantal Franse kruiden. Dit maakt de vrouwen daar heel anders dan vrouwen in het Midden-Oosten', vervolgt hij. De auteur- die zelf getrouwd is met een Marokkaanse - gaat zelfs zo ver door te stellen dat twee andere dingen Marokkaanse vrouwen bijzonder maakt: haar absolute passie voor vrouwelijkheid en haar onderdanigheid aan haar man. 

'Ze houdt haar vrouwelijkheid intact door dans, mode, koken en aandacht voor haar man. Bovendien doet ze het beheer van haar huishouding zonder enige luiheid, dit in tegenstelling tot de vrouwen uit de Golf, die gewend zijn aan luiheid', schreef hij.
marokko
saoedi-arabië
liefde
huwelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi