Marokkaanse bruid Loubna maakt kans op wereldfoto van het jaar
De World Press Photo is een beloning voor beste foto van het jaar en zetelt in Amsterdam. Elke fotograaf droomt van de prestigieuze onderscheiding.
Pau Barrena is een Spaanse fotograaf en mag met zijn foto 'Foto van Loubna' naar de finale. Van de duizenden inzendingen werden 160 finalisten gekozen, waartoe ook Loubna behoorde. De foto werd gemaakt in regio Tinghir, in Afanour om precies te zijn. In een van de armste gebieden van de regio stond Loubna op het punt om het huwelijksbootje in te stappen. 

'Volgens de traditie mag het gezicht van de bruid niet gezien worden voor de huwelijksceremonie. Ze kan haar sluier niet af doen. Ze mag alleen gezien worden door nauwe familie, maar wel in privésferen', zegt Barrena. Loubna blijft op die manier zitten tot de komst van haar man. 

Toeval
De fotograaf maakte de foto toevallig, toen hij voor een Spaanse NGO voor ontwikkelingssamenwerking aan het werk was. Door een samenloop van omstandigheden werd hij door de familie van de bruid gevraagd om op te treden als fotograaf tijdens de huwelijksceremonie. Daar maakte hij de foto, die een goede kans maakt om met de prijs aan de haal te gaan. 

Bovendien krijgt Marokko van veel reisbladen de titel van mooiste land om foto's te maken. De 160 winnende foto's zijn tussen 12 september en 12 oktober te zien in het cultureel centrum El Circulo de Bellas Artes in Madrid.
marokko
world press photo
fotografie
bruid
liefde
huwelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi