Piano uit film Casablanca levert 3,4 miljoen op
De piano uit de film Casablanca heeft bij een veiling 3,4 miljoen dollar opgeleverd. Dat schrijft entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Vooraf werd gedacht dat het stuk, dat decennialang in handen was van een verzamelaar, ruim een miljoen dollar op zou leveren. Uiteindelijk werd de hamer geslagen na een verdrievoudiging van dat bedrag. Een andere piano uit dezelfde filmklassieker uit 1942 werd in 2012 voor ruim zeshonderdduizend dollar geveild. De nu verkochte piano is het hoofdstuk uit de film waarop het karakter van Humphrey Bogart speelde. 

De filmstudio heeft de piano ook in andere films gebruikt. Het instrument ging onder de hamer tijdens een veiling van beroemde filmspullen. Ook het kostuum van de laffe leeuw uit de film The Wizard of Oz uit 1939 passeerde de drie miljoen dollar. 

Andere topstukken waren een zwaard van Aragorn uit Lord of The Rings, dat voor 437 duizend dollar van eigenaar wisselde, en een jurk van Dortohy uit The Wizard of Oz, die 245 duizend dollar opleverde. Een kostuum gedragen door Rita Hayworth in de jarenveertigklassieker Gilda bracht 161 duizend dollar op. 

© Novum 2014
marokko
casablanca
humphrey bogart
film
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi