Ophef om Sinterklaas bij Marokkaanse bruiloft
Een filmpje dat op Facebook circuleert heeft bij veel Marokkaanse jongeren de wenkbrauwen doen fronzen. Tijdens een Marokkaanse bruiloft kwam Sinterklaas met zijn Pieten binnen.
Daarop is op verschillende Facebookpagina's veel discussie ontstaan. Nieuwsbronnen pakken momenteel uit met termen als 'razende moslims'. Op het filmpje is een Marokkaanse bruiloft te zien en Sinterklaas komt binnenwandelen. Er klinkt gezang van liederen als 'Lang zullen ze leven' (wie er jarig was is ons niet bekend) en 'Sinterklaas kapoentje'. Dat gezang ging gepaard met Marokkaanse instrumenten. 

De feestvreugde werd er niet minder op maar op sociale netwerken is men niet te spreken over de actie. 'Tfoe', klinkt het. Men spreekt er vooral schande over omdat het Sinterklaasfeest totaal niet past bij een dergelijk feest. 'Manier om zogenaamd origineel te zijn, maar de plank is hiermee volledig misgeslagen', zegt een gebruiker tegenover Marokko.nl na het zien van het filmpje.  

Onder de reacties vroegen sommigen zich af wat er nu nog moet komen, 'nu het kruis al aanwezig is bij een moslimfeest'. 'Schande.... schande... schande... Waar gaat de wereld heen... Ik kan er om janken! Wij worden als moslims en Marokkanen steeds meer westers', zegt een ander. Een van de aanwezigen zegt dat de feestvierders van niets wisten en dat de Pieten en Sinterklaas uit een nabijgelegen bowlingzaaltje komen. 

'Maar ondertussen doen ze allemaal gezellig mee, zelfs de band hielp een handje!', protesteert een ander. 

Video
Facebookgebruikers spreken er ook schande van dat iemand een dergelijk filmpje zomaar online zet. 'Dit was de bruiloft van mijn neef waar mijn familie en moeder aanwezig waren... Ik denk niet dat de familie blij is dat er een clown is geweest die dit ongevraagd op internet heeft geplaatst!' Er zijn er ook die de zaak wat luchtiger zien. Zij vinden dit een mooi voorbeeld van multiculti.
marokko
marokkaanse bruiloft
sinterklaas
zwarte piet
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi