Marokkaanse kunstwerken voor 1,6 miljoen euro verkocht
Het prestigieus veilinghuis Artcurial in Frankrijk heeft een speciale veiling achter de rug met de naam 'Moroccan Spirit: 1874-2014'.

De veiling werd gehouden in Parijs en is een gebeurtenis om het 140-jarig bestaan van kunst en creatie in Marokko te vieren. Bij het evenement werden ook 120 kunstwerken geveild. Daar zaten enkele pareltjes tussen waarvoor kopers diep in de buidel moesten tasten. In een verklaring liet Artcurial weten dat het om een belangrijke dat gaat zodat de jongere Marokkaanse kunstenaars en liefhebbers kennis kunnen maken met de kunst van toen en nu. 

Bovendien wil men de Marokkaanse kunst en kunstenaars internationaal op de markt brengen. 'Deze verkoop is een kans voor de verzamelaar en liefhebber om de rijkdom van de Marokkaanse creaties te ontdekken in de tijd van overbrugging van kunst van toen en hedendaagse kunst.'

Mooie bedragen Sommige schilders konden hun werken voor tienduizenden euro's verkopen. Hassan El Glaoui, Jilali Gharbaoui en Ahmed Louardiri zijn enkele bekende namen. Zo verkocht El Glaoui een schilderij voor ruim 52.000 euro, terwijl de schilderij 'Composition' van Gharbaoui voor 41.500 euro over de toonbank ging, meldt MWN. 

Louardiri verkocht een van zijn werken voor 73.700 euro terwijl men de waarde op maximaal 18.000 euro had geschat. Een kunstwerk waarbij de Marokkaanse vlag centraal stond werd voor maar liefst 169.200 euro verkocht terwijl de waarde aanvankelijk op 35.000 euro werd geschat. Van wie dit werk is kon de bron niet vertellen.

marokko
frankrijk
artcurial
kunst
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi