Marokkaanse zamelt geld in voor film over 9/11
De naweeën van de aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten zijn nog steeds voelbaar.

Bijna drieduizend mensen werden gedood, honderdduizenden zagen hun leven drastisch veranderen. De Marokkaans-Amerikaanse Yossera Bouchtia wil hier iets mee doen en is op Kickstarter een inzameling begonnen voor de productie van haar nieuwste film. De film moet 'Ik ben Selma' heten en gaar over de dagen na 9/11 als moslim. 

Bouchtia gaat met de film terug naar de dagen na de aanslagen, waarin isolatie, discriminatie en intimidatie tegen moslims hoogtij vierden. Vooral in de Verenigde Staten was dat merkbaar. Terwijl sommigen hun islamitische achtergrond verstoppen staat de dappere Selma in de film op om te vechten tegen de ontstane vooroordelen. 

Yossera Bouchtia sprak met Moroccoworldnews over haar project. 'Met Ik ben Selma wil ik terug gaan naar de herinneringen van de dagen kort na de tragedie. Iedereen was dat moment geschokt. Ik wilde dieper graven en de gebeurtenissen delen vanuit het perspectief van een moslim. Het is een unieke kans om dat te belichten omdat het niet veel is voorgekomen.'

marokko
marokkaanse
vs
9/11
new york
yossera bouchtia
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi