Koning Marokko en gezin aangekomen in Turkije voor vakantie (video)
De Marokkaanse koninklijke familie is in Istanbul aangekomen voor een privébezoekje aan het land. Dat deed de familie met meerdere vliegtuigen.
Prinses Lalla Salma en haar zoon Moulay Hassan kwamen zondag aan samen met andere leden van de koninklijke familie, meldt TelQuel. Moulay Hassan schudde zaterdagavond nog de handen van hoogwaardigheidsbekleders van de FIFA en sterren van Real Madrid. Hij vertegenwoordigde de koninklijke familie bij de finale van het WK voor Clubs. In Turkije landde de familie met de Boeing 747 van de familie. 

Opvallend is dat koning Mohammed VI enkele uren later aan kwam met een toestel van Royal Air Maroc. Ook vlogen twee toestellen van de Marokkaanse Luchtmacht mee. Onduidelijk is waarom de legervliegtuigen meevlogen en wat ze bij zich hadden. Speculaties lopen uit van persoonlijke goederen van de familie tot hulpgoederen voor Syrische vluchtelingen. 

Een ander opmerkelijk bericht komt uit Turkse media. Zij stellen dat de Marokkaanse koninklijke familie geen toegang kreeg tot de rustigere en beveiligde VIP-ruimte van vliegveld Atatürk. 

marokko
mohammed vi
turkije
istanbul
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi