Film over prostitutie in Marokko in de maak
De Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch (foto) maakt een film over een gevoelig onderwerp in Marokko: prostitutie.

Ayouch spreekt tegenover Al Yaoum 24 over zijn nieuwe film, waarin een echte prostituee een van de acteurs is. Expired gaat over het dagelijks leven van vier gemarginaliseerde prostituees in Marrakech. Tegenover de bron laat hij weten dat de identiteit van de echte prostituee niet bekend zal worden. Ayouch staat bekend als een regisseur die graag op controversiële sociale kwesties duikt. Met Expired zet hij deze lijn door. 

Vooral kansarme Marokkanen komen vaak voor in het werk van de regisseur. Om het verhaal goed te vertellen heeft hij zich verdiept in het leven van meer dan honderd prostituees in Casablanca, Rabat en Tanger. Hun leeftijd varieert van 18 tot 29 jaar en stelden zich open om hun persoonlijke achtergrond te vertellen en wat hen tot prostitutie leidde.

Onder de oppervlakte
'Ik wil onder de oppervlakte gaan en het echte leven van deze vrouwen vertellen. Veel mensen komen naar Marrakech voor seks, vooral uit de Golfstaten en uit Europa. Ze behandelen deze vrouwen zeer slecht. De klanten hebben een soort van superioriteitscomplex en denken alles te kunnen kopen omdat ze geld hebben', zegt Ayouch gefrustreerd. Prostitutie is een sociaal taboe in Marokko en daarom is het niet zo gek dat hij de financiering van het Marokkaans Cinema Center wel op zijn buik kon schrijven. 
Hij diende twee keer een verzoek in maar kreeg telkens nul op het rekest. Daarom besloot hij zelf geld uit te trekken voor de productie. 'Ik heb besloten om het budget laag te houden om mijn vrijheid van meningsuiting te beschermen', besluit hij.

marokko
nabil ayouch
expired
prostitutie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi