Marokkanen bij gelukkigste en meest optimistische mensen van 2015
Uit een onderzoek van WIN/Gallup International blijkt dat Marokkanen in het aankomend jaar bij de gelukkigste en meest optimistische personen ter wereld behoren.

Dat meldt het onderzoeksbureau na een wereldwijd onderzoek voor vertrouwen in de toekomst. Volgens de barometer staat Marokko vijfde, precies tussen Pakistan en Saudi-Arabië. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 64.000 respondenten uit 65 landen tussen september en december 2014. In Marokko werd het onderzoek gehouden onder duizend mensen tussen de 18 en 65 jaar. 75% van de mensen in die leeftijd heeft er vertrouwen in dat 2015 beter zal zijn dan 2014. 

Slechts 7% denkt dat het slechter zal zijn. Op economisch vlak zegt 70% vertrouwen te hebben in de Marokkaans-economische welvaart in 2015.  17% denkt dat het bij hetzelfde zal blijven. Als het gaat om geluk zegt 78% gelukkig te zijn terwijl 5% iets minder positief is. 16% zegt geen enkele van deze gevoelens te ervaren. 

'Hoewel de vooruitzichten voor de wereldeconomie onvoorspelbaar blijven, weigert ons geluk af te nemen en blijft het in de hele wereld hoog', zei de voorzitter van WIN/Gallup International Association.

marokko
geluk
levensstandaard
toekomst
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi