Vrouwenmoskee opent deuren in Los Angeles
Los Angeles heeft een belangrijke wereldprimeur te pakken: daar is een moskee geopend waar alleen vrouwen welkom zijn.

Het is nogal zeldzaam, een moskee waar mannen niet naar binnen mogen... Dat de moskee in Los Angeles staat is eveneens opmerkelijk te noemen. Afgelopen vrijdag vond daar de officiële opening plaats. Ongeveer honderd vrouwen waren aanwezig om het gebed te verrichten. 

Volgens de krant Metro is er volgens deskundigen al jaren 'behoefte aan de verandering van de moslimgemeenschap en islamitische gewoontes'. Voor vrouwen zou dit onder meer een goede kans zijn om meer vragen te kunnen stellen aan de imam en kunnen er discussiegroepen opgezet worden.

Oprichting De vrouwenmoskee is opgericht door Hasna Maznavi en Sana Muttalib. De twee werken overdag als filmmaker en advocaat. De twee werkten samen met Pico Unie Project om hun moskee te openen. Edina Lekovic, directrice van de Muslim Public Affairs Council, leidde de khutbah op vrijdag. Volgens Huffington Post komt de vrouwenmoskee geroepen omdat veel moslims vraagtekens zetten bij de tradities waarin ze zijn opgegroeid. 

Hind Makki heeft een speciale blog waarin ze irritaties van vrouwen in moskeeën samenvat. Een grote muur, met koepel, zonder de imam te zien is een van de irritaties. 'De opkomst van deze moskee is een natuurlijk gevolg van de uitsluiting van vrouwen in moskeeën in het hele land', zei Makki tegenover de bron. 

Deze moskee is volgens haar een kans om de islam te leren kennen in een veilige en gastvrije ruimte.    Lees hier het interview met de oprichtsters.

vs
islam
moskee
los angeles
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi