Rabat krijgt luxe winkelcentrum
Na Casablanca krijgt ook Rabat nu een eigen 'Morocco Mall'. Aksal Group neemt net als in Casablanca het voortouw voor de bouw.

Aksal Group is een onderneming van Salwa Idrissi Akhannouch, die we onlangs terugzagen in de top honderd van machtigste Arabische vrouwen. Als onderdeel van het project Wessal Bouregreg gaat de groep nu een luxe winkelcentrum bouwen met verschillende recreatiemogelijkheden. Voor de bouw ondertekende de groep een overeenkomst met investeringsmaatschappij Wessal Capital. 

In het winkelcentrum, dat op zes hectare grond gebouwd gaat worden, komen tweehonderd winkels en een bioscoop. Ook mooi meegenomen is het aantal banen dat gecreëerd wordt door het megaproject: 3000. Net als Morocco Mall Casablanca zal architect David Padoa het centrum van Rabat ontwerpen. Voorwaarde is dat het een milieuvriendelijk en energiezuinig gebouw gaat worden.

Mohammed VI Het project Wessal Bouregreg werd in mei vorig jaar gelanceerd door koning Mohammed VI. Het grote doel is om de hoofdstad van Marokko meer op de kaart te zetten. Het gebied telt 110 hectare grond en moet een boost geven aan culturele activiteiten in Marokko. Zo moet er onder meer een theater komen en andere culturele activiteiten. 

Ook komen er hotels en een jachthaven. Hiermee zijn miljarden dirhams gemoeid.

marokko
rabat
morocco mall
aksal group
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi