'Een op tien gaat nooit uit eten'
Sommige mensen doen het iedere week, anderen zelden of nooit. Volgens het economisch bureau van ING eet meer dan de helft van de mensen bijna nooit buiten de deur.
Een op de tien gaat zelfs helemaal niet naar een restaurant. Aan het onderzoek deden tienduizenden mensen mee. Een kwart daarvan zei minimaal een keer per maand uit eten te gaan. 4 procent is er iedere week wel een keertje te vinden. Uit eten gaan is toch iets wat mensen als luxe of iets extra's beschouwen, aldus ING-econoom Marten van Garderen woensdag. 

De uitgaven aan een hapje en een drankje kunnen per restaurantbezoeker flink verschillen. Een op de zes slaagt erin de kosten van een etentje buiten de deur beperkt te houden tot minder dan 20 euro per persoon, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kortingsactie. De meeste consumenten zijn zo'n 30 euro kwijt. 

Uit eten gaan is overigens niet overal even makkelijk. In kleinere dorpen zijn de keuzemogelijkheden soms beperkt. In grote steden waar veel toeristen komen, zoals als Amsterdam en Maastricht, is de restaurantdichtheid het grootst. Die tellen respectievelijk veertien en dertien restaurants per 10.000 inwoners, meldt ING. 
© Novum 2015
uit eten
voeding
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi